Op dit moment zijn er 339 recepten in 97 categorieŽn!

Laatste Recepten
U moet Flash geÔnstalleerd om deze header te zien!
Ossenstaartbouillon: Ingediend door: ontdekhoreca | Datum Toegevoegd: 4 Jan 2014
In Categorie: Soepen en sauzen / Boullion/soepen
IngrediŽnten

1/2 kg Ossenstaart
1 ui
1 teentje knoflook
3 takken tijm
3 selderij takken
3 peterselie takken
2 laurier blaadjes
1 el gekneusde peperkorrels
1 foelie
1 el ketjap
2 winterwortels
2 el tomatenpuree
2 glazen madaira (+/- 4dl)
1 el bloem

Bereidings Instructies

Snijd de staart in stukken en bak deze in een oven op 190C goudbruin. Halveer de ui en leg deze op de snijkant in een voorverwarmde pan zonder vetstof en rooster deze tot hij bruin is. Snijd de wortel in stukken deze hoeft niet geschild te worden alleen de kop en kont eraf.
De staart stukken zijn bruin doe deze in een flinke soeppan voeg dan de groente, kruiden en specerijen toe. Voeg dan de tomaten puree toe on te ontzuren en vervolgens de rest van de ingrediŽnten. (de bloem kunt je ook eerst nog bruneren om een nog mooiere kleuring van de bouillon te krijgen)
Als alles in de pan zit voeg je koud water toe tot net boven de ingrediŽnten. laat dit vervolgens op laagvuur gedurende 24 uur nog mooier 48 uur rustig trekken, als er teveel vocht verdampt kunt je dit aanvullen met water. Doe er geen deksel op dan wordt de bouillon blind.

Na het trekken schep je de ingrediŽnten uit de pan en giet je de bouillon door een zeef waarin een natte theedoek ligt, hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon. Haal het vlees van de botjes deze kunt je in de bouillon serveren. Breng de bouillon op smaak net peper en zout of een bouillonblokje voor wildsoepen.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie Liquid Conversions Weight Conversions Temperature Conversions Gas Mark Tables Vegetable Cooking Times Length Conversions

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.6/5 (27 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Stevige viskaassoep met garnalen Broccoli soep Pindasoep Court bouillon Bananensoep (griti bana supu)

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 001719

 

 


 

Dank u, uw commentaar zal binnenkort worden herzien!