Op dit moment zijn er 339 recepten in 97 categorieŽn!

Laatste Recepten
U moet Flash geÔnstalleerd om deze header te zien!
Chapati: Datum Toegevoegd: 29 Jul 2013
In Categorie: Brood en gebak / Brood
IngrediŽnten

400 gr. chapatimeel of 200 gr. wit meel
200 gr. volkoren meel
1 theel. zout
2Ĺ dl. lauw water of wei
boter

Bereidings Instructies

Meng het meel en het zout in een grote kom of teil. Voeg er langzaam het water aan toe, terwijl u het meel goed samenpakt.
Als zich een zacht deeg gevormd heeft, legt u het op een glad oppervlak en kneedt het ongeveer 8 minuten, zodat het glad en stevig is.
Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat hem 1/2 tot 2 uur rusten.
Zet een koekenpan op een matig hoge vlam.
Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het dan in 15 balletjes van gelijke grootte.
Doop ze in wat meel en rol ze dan uit op een met meel bestoven oppervlak. Maak ze zo rond mogelijk, met een doorsnee van ongeveer 15 cm. Houd wat meel bij de hand om de chapatiís te bestuiven terwijl u ze rolt.
Klop het overtollige meel van een chapati en leg hem in de voorverwarmde koekenpan.
Als er na ongeveer een minuut kleine, witte blaasjes aan de bovenkant van de chapati verschijnen en de randen beginnen om te krullen, kunt u de hem met een tang omdraaien en de andere kant bakken, tot ook daar luchtbelletjes verschijnen.
Haal de chapati van de plaat en leg hem met beide kanten een paar seconden over een open vlam, zodat het broodje begint op te zwellen als een bal.
Een chapati die klaar is, moet helemaal gaar zijn, zonder vochtige plekken, en aan beide kanten bruine vlekjes hebben.
Smeer wat boter over een van de kanten.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Chapati
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie Liquid Conversions Weight Conversions Temperature Conversions Gas Mark Tables Vegetable Cooking Times Length Conversions

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 1.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 1.9/5 (20 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Parantha Naan Kashmiri Naan Poori Tulband (met basis recept vlechtbrood)

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 001074

 

 


 

Dank u, uw commentaar zal binnenkort worden herzien!