Op dit moment zijn er 339 recepten in 97 categorieŰn!

Laatste Recepten
U moet Flash ge´nstalleerd om deze header te zien!
Moskovische tulband: Ingediend door: Ontdekhoreca | Datum Toegevoegd: 5 Oct 2009
In Categorie: Brood en gebak / Cake
IngrediŰnten

80 gr Boter
75 gr Bloem
25 gr Ma´zena
1 gr Zout
4 Eieren
80 gr Suiker
Poedersuiker

Bereidings Instructies

Wel de krenten en rozijnen, laat ze goed uitlekken en droog ze af.
Bestrijk een tulbandvorm en een klein zandtaartvormpje dik met boter en bestuif ze met gezeefde bloem.
Hak de koude, harde boter met de gezeefde bloem, de ma´zena en het zout fijn en zet het op een koude plaats weg.
Scheid de eieren.
Roer de dooiers met de helft van de suiker uit tot er een schuimige dikke massa is ontstaan.
Klop de eiwitten in een grote kom stijf en voeg er, al kloppend, beetje bij beetje de overige suiker aan toe; voeg een volgende hoeveelheid suiker pas toe, nadat het eiwit weer geheel stijfgeklopt is.
Leg hierop eerst de boter en de bloem, daarna de dooiers en tenslotte de droge krenten en rozijnen of de goed uitgelekte gember.
Schep de massa luchtig om tot een gelijkmatig deeg is verkregen.
Doe het deeg direct in de tulbandvorm en het kleine vormpje over; ze mogen ten hoogste voor 3/4 worden gevuld.
Zet de vormen op een rooster. Plaats deze dan in het midden van de voorverwarmde oven (▒ 190C).
Laat de tulband in ▒ 45 minuten garen en bruin worden.
Open de oven de eerste 20 minuten niet.
Haal daarna het kleine gebakje uit de oven.
Het gebak is gaar als het veerkrachtig aanvoelt.
Laat de gare tulband 5 minuten in de geopende oven staan.
Stort de tulband op een taartrooster zodra hij van de kant van de vorm loslaat en laat hem afkoelen.
Zet het kleine gebakje op de tulband en bestuif het gebak met gezeefde poedersuiker.

Variatie: Moskovische cakes (▒ 30 stuks)
Gebruik als vormpjes zandtaartvormpjes. De baktijd is dan ▒ 20 minuten.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Moskovische tulband
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie Liquid Conversions Weight Conversions Temperature Conversions Gas Mark Tables Vegetable Cooking Times Length Conversions

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.8/5 (44 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Rabarber-vanille cake Polenta cake Cake naturel

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 005813

 

 


 

Dank u, uw commentaar zal binnenkort worden herzien!