Op dit moment zijn er 339 recepten in 97 categorieŽn!

Laatste Recepten
U moet Flash geÔnstalleerd om deze header te zien!
Gemberkoek met rozijnen: Datum Toegevoegd: 29 Jul 2013
In Categorie: Brood en gebak / Koek
IngrediŽnten

175 g rozijnen
150 ml water
150 g suiker
150 g appelstroop
30 g boter
1 ei
175 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
60 g pecannoten

Garnering

1 eiwit
6 el poedersuiker
1 tl gemberpoeder
1 mespuntje kaneelpoeder

Bereidings Instructies

Wel de rozijnen circa 15 minuten in heet water en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180 ļC. Breng het water met de appelstroop aan de kook. Los de boter erin op, laat in een koele kom afkoelen tot het beslag handwarm is.

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Meng de bloem met het bakpoeder. Meng het ei, kaneel, gemberpoeder, suiker en het bloemmengsel door de stroopsiroop. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot het is opgelost. Giet de rozijnen af en voeg deze toe. Voeg als laatste de pecannoten toe en meng tot een beslag. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de koek in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de gemberkoek in de vorm afkoelen. Bestuif de onderkant van de gemberkoek met poedersuiker, draai de vorm om op het aanrecht en haal de vorm van de koek.

Garnering
Meng het eiwit met een beetje poedersuiker en voeg geleidelijk meer poedersuiker toe tot het mengsel mooi wit is. Meng er dan gember- en kaneelpoeder door. Schep in een cornetje en spuit lijnen over de koek. Snijd de koek in stukken.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Gemberkoek met rozijnen
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie Liquid Conversions Weight Conversions Temperature Conversions Gas Mark Tables Vegetable Cooking Times Length Conversions

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 1.8/5 (16 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Pepernoten Kaaskoekjes Amadeuskoekjes Bitterkoeken Notenpralines

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 001937

 

 


 

Dank u, uw commentaar zal binnenkort worden herzien!